dontdrop2024 back logo

laskouphoto

Διεθνολόγος, Δασκάλα Yoga, Doula

Η Γαία – Αγνή  Λάσκου εργάζεται στο Birthing and Dancing  από το 2006 με θεραπευτικούς κύκλους, εκπαιδεύσεις και μαθήματα στην περιγεννητική γιόγκα, το χορό και την τελετουργία , την καλλιέργεια ( Χοροεργαστήρι των Σπόρων ) , την ενεργειακή θεραπεία.

Full Teaching Member της ΙΥΤΑ ( International Yoga Teacher Association), Ε- RYT-  200 και RPYT της Yoga Alliance,εκπαιδεύτρια δασκάλων περιγεννητικής γιόγκα.

Η προσέγγιση και οι τεχνικές όλων των δασκάλων από τους οποίους διδάχτηκε το χορό, την κίνηση, τη φωνή, το θέατρο δυνάμωσε τη σύνδεσή της με τη φύση και  τα στοιχεία οδηγώντας τη στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του εαυτού της. Άνοιξαν δρόμους στην αναζήτηση της ισορροπίας σώματος, πνεύματος και ψυχής δείχνοντάς της τρόπους να αδειάζει για να μπορεί να ενωθεί.

Σε αυτά τα πεδία ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή γιόγκα μέσα από το χορό της κοιλιάς και την πρακτική της Satyananda Yoga και εξακολουθεί να προσπαθεί να είναι στο μονοπάτι της καθημερινά με κάθε δυνατό τρόπο.   Ασκείται να υπηρετεί τη γέννα και τα μυστήρια της ζωής ως γνήσια μαθήτρια.  Είναι Master-Teacher του Usui Reiki Ryoho, διαθέσιμη για θεραπεία και συντονισμούς.

Από το Γενάρη του 2006   λειτουργεί μαθήματα roots belly dance, όπου η έννοια της καταγωγής, της ολότητας του ανθρώπου, του συλλογικού ασυνείδητου, της πηγαίας έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού, των λαικών και γονιμικών χορών, της σύνδεσης και της  βιολογίας   συναντιούνται στο θαυμασμό και τη χαρά της ύπαρξης που βιώνονται καθημερινά. Τα μαθήματα αυτά αποτελούν ιδανική γιόγκα για όλους κυρίως για τις γυναίκες κάθε ηλικίας και τα κορίτσια από 7 ετών και πάνω. Επιδρούν σε όλα τα επίπεδα και ανοίγουν τις,ους συμμετέχουσες,-οντες έτσι ώστε να γειώσουν τη θηλυκή ενέργεια. Αποτελούν την πρώτη φάση του πλήρους περιγεννητικού κύκλου για όσες ετοιμάζονται για τη μητρότητα, ευχάριστη, ασφαλή και αποτελεσματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδανική προετοιμασία για τον τοκετό.

Μετά την εμπειρία του τοκετού της το 2007 μπήκε στο πεδίο της περιγεννητικής ως επαγγελματίας πάντα με αγάπη στη μητέρα, το ζευγάρι και το μωρό θέλοντας να συνδιάσει τη γιόγκικη πρακτική με την ευαίσθητη περίοδο της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Διδάσκει γιόγκα εγκυμοσύνης και γιόγκα για μετά τον τοκετό για τη μητέρα και το μωρό. Προετοιμάζει τη μέλλουσα μητέρα και το σύντροφό της για τον τοκετό και το πέρασμα στη γονεικότητα και βοηθάει τις γυναίκες να επανέλθουν στην προ-τοκετού φυσική τους κατάσταση ώστε να επιστρέψουν στην πιο δυναμική άσκηση.

Εργάζεται ως βοηθός μητρότητας τοκετού στο πλευρό των επιτόκων και των συντρόφων τους. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδας και διεθνώς πιστοποιημένη από το DONA International.( Doulas of North America).

Μελετά και εφαρμόζει στην ανατροφή της κόρης της παιδαγωγικές πρακτικές που προάγουν τη φύση του ανθρώπου, όπως η μοντεσσοριανή, η Waldorf παιδαγωγική, τα σχολεία Freinet, μοντέλο Gordon.  Αυτό είναι και το παιδαγωγικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το « Χοροεργαστήρι των σπόρων» όπου τα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας βρίσκουν χώρο να κινούνται, να εκφράζονται, να ανακαλύπτουν τη φύση και τον πολιτισμό πάντα σε σύνδεση με το σώμα, το συναίσθημα και το νου.

Η εργασία της ενοποιείται στο Birthing and Dancing το οποίο εύχεται  να αποτελεί πηγή έμπνευσης και κανάλι δημιουργίας για όλους μας…

Don't Drop 2023 video εκδήλωσης!

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εγγραφή στο newsletter