Dontdrop.gr - Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας - Ο Διοργανωτής

dontdrop2024 back logo

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Don't drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων οργανισμών στο Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024, που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαΐου στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, όπου πολλοί επισκέπτες και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσήλθαν για να συναντηθούν με τους εκθέτες, να συμμετάσχουν στα workshop, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να ακούσουν προτάσεις καθημερινής εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας.

Το Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διεξήχθη φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Με έντονη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων στο Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 οργανισμοί και φορείς που διαχειρίζονται και υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας και πρωτοπόροι δημιουργοί που υιοθετούν αποτελεσματικά την κυκλική οικονομία στην καθημερινή ζωή συναντήθηκαν με τους επισκέπτες και τους μαθητές σχολείων, οι οποίοι έδωσαν ζωντάνια και ιδιαίτερο παλμό τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.

Στη διάρκεια του Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τα project κυκλικής οικονομίας και παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε πολλές πρωτότυπες δράσεις, όπως:

 • Δράση ανακύκλωσης: «Το χαρτόκουτο» από τη συγγραφέα Ζωή Χασιώτη
 • Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών από την εταιρία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ»
 • Ανακύκλωση μπαταριών από την ΑΦΗΣ
 • Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων από τη RECYCOM
 • Ανακύκλωση λαμπτήρων και ηλεκτρικών συσκευών από τη Φωτοκύκλωση
 • Ανακύκλωση ρούχων από τη Fabric Republic
 • Παιχνίδι ενηλίκων: «Παιχνίδι επιχειρηματικότητας με όρους Κυκλικής Οικονομίας», διοργάνωση του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Circular Greece
 • Δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές: «Φτιάχνω σελιδοδείκτες από υφάσματα» με εισηγήτρια την κυρία Ελισάβετ Μιχαηλίδου, δημιουργό zero-waste ειδών και ιδρύτρια της Elismadeit, «Κατασκευή πορτοφολιού από παλιά διαφημιστικά υφάσματα» με εισηγήτρια την κυρία Γαρυφαλιά Πιτσάκη, συνιδρύτρια 3QUARTERS, «Η αξία του να μην πετάς – Μουσείο Σκουπιδιών» με εισηγητή τον κύριο Βασίλη Σφακιανόπουλο, ιδρυτή του Save Your Hood, «Εργαστήριο κομποστοποίησης» με εισηγήτριες τις κυρίες Βάνια Παπαδοπούλου και Ήρα Μαγαλιού, μέλη της InCommOn
 • All-day workshop: «Repair spot - Bring Your Own Device: επισκευή και επαναχρησιμοποίηση παλιών υπολογιστών» από την Κοιν.Σ.Επ. «Επανεκκίνησις», «Upcycling ρούχων» από το Elis Made it και το ΜιΑΖω, «Clothes Swap» από το Fashion Revolution Greece
 • Εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τη σπατάλη τροφίμων από την ομάδα του «Μπορούμε»
 • Έκθεση «Trash Art» από τους δημιουργούς Χρήστο Κοντόπουλο και Σοφία Τσαμπαρά
 • Δημιουργικά εργαστήρια που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές και όχι μόνο, με τους εξής τίτλους για καθεμία από τις δύο ημέρες:
  • την Τετάρτη 15 Μαΐου: «Η σημασία της Κυκλικής Οικονομίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» με εισηγητή τον κύριο Μάρκο Μαλλιάρη, υπεύθυνο εκπαιδευτικών δράσεων της NoWaste21, «Γεωργία άνθρακα και ευκαιρίες εργασίας. Καινούριες δεξιότητες και καινούριες προκλήσεις» με εισηγήτρια την κυρία Εύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, χημικό (MSc στο Business Development i-BEC), «Βιομηχανία της μόδας: Βιωσιμότητα και μετάβαση στην κυκλική οικονομία» με εισηγήτρια την κυρία Dr. Γεωργία Χιόνη, co-founder SKiN iT, «Δέκα βήματα για να κάνω την επιχείρησή μου πράσινη» με εισηγήτρια την κυρία Ελισάβετ Μιχαηλίδου, δημιουργό zero-waste ειδών και ιδρύτρια της Elismadeit, «Από τον sporo...στον Oinosporo» με εισηγήτρια την κυρία δρ. Ευαγγελία Σωτηροπούλου, οινολόγο, εκπαιδεύτρια, ιδρύτρια Oinosporos, «Επαναχρησιμοποίηση υλικών με προσανατολισμό την κηπουρική» με εισηγητή τον κύριο Στάθη Ξανθόπουλο, πολιτικό μηχανικό, «Οικολογικός επαναχρησιμοποιούμενος φακός που λειτουργεί με νερό» με εισηγητή τον κύριο Γιώργο Βιλανάκη, H2Only Battery, «Στήνουμε μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας…παίζοντας» με εισηγητές τον κύριο Δημήτρη Χωματίδη, μηχανικό περιβάλλοντος, εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ευρωπαϊκό Έργο LIFE-IP CEI-Greece και την κυρία
   Ζωή Γαϊτανάρου, μεταλλειολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, εμπειρογνώμονα περιβάλλοντος και αποδοτικότητας πόρων στο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού «Greek LIFE Task Force», «Κυκλική Οικονομία και μηδενική σπατάλη τροφίμων» με εισηγητή τον κύριο Χρήστο Μαντά, μηχανικό βιοσυστημάτων MSc RENOVA
  • την Πέμπτη 16 Μαΐου: «Οι ντετέκτιβ του άνθρακα» με εισηγήτρια την κυρία Εύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, χημικό (MSc στο BusinessDevelopmenti-BEC), «Καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ» με εισηγήτρια την κυρία Ευγενία Καραπάτσιου, περιβαλλοντολόγο, «Ο σπόρος της Κυκλικής Οικονομίας: Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης» με εισηγητή τον κύριο Αλέξανδρο Καρύδη-Καρανδρέα, foundingpartner, SPOROSImpactVentures, «Οικιακή ανακύκλωση» με εισηγητή τον κύριο Γιώργο Κωστή, γενικό γραμματέατης ΒΙΟΖΩ, «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και βιωσιμότητα – παρούσα κατάσταση και προοπτικές» με εισηγητή τον κύριο Ιωάννη Χρόνη, Ε.ΔΙ.Π., Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, «Από τον sporo...στον Oinosporo» με εισηγήτρια την κυρία δρ. Ευαγγελία Σωτηροπούλου, οινολόγο, εκπαιδεύτρια, ιδρύτρια Oinosporos, «Παρουσίαση προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας» με εισηγήτρια την κυρία Ευστρατία Χρυσού, E.E.E.EK. Αγ. Δημητρίου, «Πώς να δώσω Μια Άλλη Ζωή σε μια παλιά μπλούζα» με εισηγήτρια την κυρία Μαριάννα Ψαραδέλη, wildlifebiologist ΜιΑΖω, «Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής - Μια βαλίτσα ταξιδεύει» με εισηγήτρια την κυρία δρ. Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, συγγραφέα, ερευνήτρια, σύμβουλο αειφορίας, «Στήνουμε μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας…παίζοντας» με εισηγητές τον κύριο Δημήτρη Χωματίδη, μηχανικό περιβάλλοντος, εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ευρωπαϊκό Έργο LIFE-IP CEI-Greece και την κυρία Ζωή Γαϊτανάρου, μεταλλειολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, εμπειρογνώμονα περιβάλλοντος και αποδοτικότητας πόρων στο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού «Greek LIFE Task Force».

Το Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 ολοκληρώθηκε με μουσική, χορό και πολλά δρώμενα από το παραδοσιακό σχήμα Πέρα Λάκκα και την Έλλη Φωτοπούλου.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Χώρος φιλοξενίας: ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές: ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, I-BEC INTERBALKAN ENVIRONMENT CENTER

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, VORIA.GR, E-DAILY,            E-RADIO, STARTUPPER, BUSINESS VOICE, GREEN AGENDA.GR, OTAVOICE.GR, BEATER.GR, TOURISMTODAY.GR,  ART & LIFE, WATER & WASTE, ENERGY PRESS, CSRNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, PINK.GR, INFOCOM.GR, BIOENERGYNEWS, ΙΠΟΡΤΑ, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, [email protected]

  

skywalkerlogo

Το skywalker.gr από το 1999 παραμένει η πρώτη και η μόνη αμιγώς ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης αναγκών που αφορούν στην εργασία, λειτουργώντας ως εργαλείο ζεύξης προσφοράς και ζήτησης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην αναδόμηση της ελληνικής αγοράς εργασίας δημιούργησε την HR Community, μια ανοιχτή κοινότητα στελεχών και επαγγελματιών των ανθρώπινων πόρων και του οικοσυστήματός τους, με σκοπό τη συμβολή στην αξιοποίηση των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων.

Από το 2012 ανέλαβε πρωτοβουλίες που αφορούν στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην επιχειρηματικότητα, στον εθελοντισμό και στην ανάπτυξη ερασιτεχνικών δεξιοτήτων. Με τις δράσεις Athens #JobFestival, Thessaloniki #JobFestival, HR Community Conference & Awards, Εducation Festival, Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action, JobDays, Μονοπάτια και HR Community Actions συμβάλλει στη δημιουργία αποτελεσματικών δικτύων / κοινοτήτων σε αυτούς τους πέντε βασικούς κοινωνικούς πυλώνες.

H «Skywalker FreePress», με εβδομαδιαία κυκλοφορία σε 25.000 αντίτυπα και περισσότερα από 240 σημεία διανομής και παραλαβής σε όλη την Ελλάδα, προσέφερε για 5 έτη σε όσους το χρειάζονταν πρόσβαση σε πληροφορίες για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής.

Η εφημερίδα «Στέντορας», εξέλιξη της «Skywalker FreePress», κυκλοφορούσε στα περίπτερα για 1 έτος και στις 64 σελίδες της παρουσίασε ισόποσα αγγελίες με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον τρίτο τομέα και περιεχόμενο για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αντίληψη.

Σήμερα το περιεχόμενο της εφημερίδας «Στέντορας», ανανεωμένο και επίκαιρο, φιλοξενείται πλέον στον ιστότοπο stentoras.gr. Ενημέρωση για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνία, την πολιτική, αλλά και τις ερασιτεχνικές ασχολίες και την ευζωία, σε καθημερινή βάση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: από το 1999 έως το 2022 περισσότερες από 60.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 1.000.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.000.000.