Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

10:25-10:55

Το Χαρτόκουτο
Διαδραστική αφήγηση της ιστορίας «Το χαρτόκουτο» και συζήτηση με τους μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης

- Ζωή Χασιώτη, Συγγραφέας

11:00-11:30

Κυκλική Οικονομία και μηδενική σπατάλη τροφίμων
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση για μια μονάδα παραγωγής τροφίμων η οποία διαχειρίζεται λεμόνια. Πιο συγκεκριμένα, θα παραγάγουμε συμπυκνωμένη λεμονάδα, αναψυκτικό από χυμό λεμόνι, μαρμελάδα, παγωτό και, για να αξιοποιήσουμε τις φλούδες, θα κάνουμε βάση για παγωτό και σοκολατάκια από τις λεμονόκουπες. Στον χρόνο που θα έχουμε εκεί, θα φτιάξουμε αναψυκτικό, παγωτό, και θα μπορεί το κοινό να δοκιμάσει τα προϊόντα.

Χρήστος Μαντάς, Μηχανικός Βιοσυστημάτων MSc RENOVA

11:35-12:05

Μπορούμε saving foods saving lives
Εικαστική δραστηριότητα για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών: Σε sous-plat του «Μπορούμε» τα παιδιά ζωγραφίζουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο το φαγητό τους με στόχο να μην πάει χαμένο

Μαρία Δανδουλάκη, Programme Manager «Μπορούμε στο σχολείο»
Ελπίδα Τρουμπούκη, Programme Manager «Μπορούμε στο σχολείο

     

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
10:25-10:55

Κατασκευή σελιδοδείκτη από ύφασμα
Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε παλιά υφάσματα που δεν χρειαζόμαστε πια; Στο εργαστήριο οι μαθητές φέρνουν μαζί τους κομμάτια από παλιά βαμβακερά υφάσματα για να φτιάξουν τον δικό τους σελιδοδείκτη!

Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Δημιουργός ZeroWaste ειδών και ιδρύτρια της Elismadeit

11:00-11:30

Πώς να δώσω Μια Άλλη Ζωή σε μια παλιά μπλούζα

Δυο κουβέντες για τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης, τρεις ψαλιδιές για τη μεταμόρφωση μιας μπλούζας, και η αποκάλυψη για το πού κρύβεται το μυστικό για την πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτό το μίνι εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης, θα δούμε πώς μπορούμε με έναν πολύ απλό τρόπο να μεταποιήσουμε ένα παλιό μπλουζάκι σε κάτι χρήσιμο, δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία για Μια Άλλη Ζωή. Θα χρειαστεί να φέρετε τα δύο βασικά εργαλεία για την προστασία του πλανήτη: καλή διάθεση και φαντασία – όλα τα υπόλοιπα τα διαθέτουμε ήδη.

Μαριάννα Ψαραδέλη, Wildlife Biologist ΜιΑΖω

11:35-12:05

Μπορούμε saving foods saving lives
Εικαστική δραστηριότητα για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών: Σε sous-plat του «Μπορούμε» τα παιδιά ζωγραφίζουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο το φαγητό τους με στόχο να μην πάει χαμένο

Μαρία Δανδουλάκη, Programme Manager «Μπορούμε στο σχολείο»
Ελπίδα Τρουμπούκη, Programme Manager «Μπορούμε στο σχολείο